Ajankohtaista

19.05.2020

Aventra ja Versasec teknologiayhteistyöhön

Aventra ja Versasec ovat nyt strategisia yhteistyökumppaneita. Aventran MyEID PKI toimikortti on testaamalla todettu yhteensopivaksi Versasecin vSEC:CMS -ohjelmiston kanssa. Tekemällä yhteistyötä Aventra ja Versasec varmistavat että tuotteet toimivat saumattomasti yhdessä ja niiden käyttäjät saavat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Lue yhteinen lehdistötiedotteemme täältä.

Versasecistä:

Versasec on yksi johtavista korkean turvallisuuden identiteetin- ja kulunhallinnan ratkaisujen toimittajista. Lippulaivatuotteellaan, vSEC:CMS:llä, Versasec tekee fyysisten ja virtuaalisten älykorttien käyttöönoton helpommaksi kaiken kokoisille yrityksille. Versasecin ratkaisut mahdollistavat turvallisen tunnistautumisen sekä tunnisteiden myöntämisen ja hallinnoinnin erittäin kustannustehokkaasti.

Versasecin missio on tarjota kustannustehokkaita ja helposti integroitavia ratkaisuja yhdistettynä ensiluokkaiseen tukeen, ylläpitoon ja koulutukseen. Versasecin asiakkaisiin kuuluvat HSBC, Tieto, Raiffeisenbank, Hornbach, Daimler, Australian puolustusministeriö, Euroopan komissio, Qualcomm, eBay, Saudi Aramco, IMF, L'Oreal and Cleveland Clinic Abu Dhabi. Versasecillä on toimipisteet Ruotsissa, Dubaissa, Singaporessa, Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa.

Versasecin tuotteet ja palvelut ovat saatavilla maailmanlaajuisesti laajan jälleenmyyjäverkoston sekä Versasecin nettisivujen kautta: https://versasec.com.


07.04.2020

Aventra Oy varautuu koronavirusepidemiaan.

Koronavirus vaikuttaa tällä hetkellä meidän kaikkien elämään. Teemme kaikkemme epidemian vaikutusten minimoimiseksi. Noudatamme tarkasti viranomaisten ja THL:n antamia ohjeita.
Tällä hetkellä toimituskyvyssämme ei ole tapahtunut mitään muutoksia. Toimintamme jatkuu entisellään; korttituotanto-, tarvike- ja korttitoimitukset toimivat kuten ennenkin. Toistaiseksi koronavirus ei ole vaikuttanut tuotantoomme, mutta tämä saattaa muuttua lähiviikkojen aikana, jos epidemia jatkaa leviämistään.
Olemme varautuneet koronaviruksen leviämiseen ja sen mahdollisesti aiheuttamaan tilanteeseen, jossa työntekijämme olisivat osaksi tai kokonaan estyneet työskentelemään sairauden vuoksi.

Aventra Oy seuraa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja muiden viranomaisten koronavirusepidemia-ohjeita jatkuvasti ja päivittää omaa ohjeistustaan henkilöstölle tarpeen mukaan.

Olemme ohjeistaneet henkilöstöämme mm. seuraavasti:

 • Työmatkat ja vierailut tiloissamme on peruutettu toistaiseksi. Tämä ei koske tavaraliikennettä.
 • Työskentelyä kotona suositellaan ja suurin osa henkilöstöstämme on etätöissä.
 • Suosittelemme tapaamisten hoitamista etäyhteyksien avulla.
 • Kehotamme henkilöstöämme rajoittamaan vapaa-ajalla matkustamista ja osallistumista erilaisiin vapaa-ajan tilaisuuksiin.
 • Noudatamme hyvää käsihygieniaa.
 • Olemme tehostaneet toimistomme siivousta.
 • Emme tule toimistolle sairaana.
 • Vältämme sairaana kotoa poistumista.
 • Käytössämme on ”oma ilmoitus esimiehelle” -poissaolomahdollisuus.
 • Aventra Oy:llä on THL:n ohjeiden mukainen HR:n, viestinnän ja liiketoiminnan johdon henkilöistä koottu varautumisryhmä, joka
  vastaa mahdolliseen tartuntatautiepidemiaan valmistautumisesta.
 • Olemme luoneet tiedotukseen omat nopeat kanavat kaikille työntekijöille, sekä yhteisiä etätilaisuuksia.

Seuraamme tilanteen kehittymistä tarkoin ja pidämme asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme ajan tasalla.


07.02.2020

APM on nyt Active Process Manager

APM 3.5.3 on julkaistu! APM kehitettiin jo vuonna 2004 joustavaksi älykorttien personointijärjestelmäksi. Nykyään APM:ää käytetään myös moniin muihin käyttötarkoituksiin. APM on nimetty uudelleen ActivePerso Managerista Active Process Manageriksi, tuttu lyhenne säilyttäen. Uusi nimi kuvaa paremmin APM:n laajempia käyttömahdollisuuksia integraatio- ja automaatioalustana.

Esimerkkejä APM:n käyttömahdollisuuksista:

- Automatisoitu ajastettu tiedonsiirto eri tietojärjestelmien (web-palvelut, tietokannat) välillä
- Terveydenhuollon ammattioikeuksien automatisoitu valvonta
- Valokuvausautomaatin toimintalogiikka ja integrointi kulunhallintajärjestelmään
- Varmenteiden ja käyttöoikeuksien voimassaolon valvonta. Automaattiset muistutukset käyttäjille varmenteiden vanhenemisesta

Lisätietoja löydät täältä.


30.05.2018

Aventra etsii ohjelmistokehittäjiä

Etsitkö mielenkiintoisia ohjelmistokehitystehtäviä, joiden parissa pääset haastamaan itseäsi ja ottamaan vastuuta? Oletko oma-aloitteinen ja tarkka työntekijä sekä kiinnostunut kehittymään ohjelmistokehityksen monitaituriksi? Haluatko työskennellä rennossa ja joustavassa työympäristössä?

Jos tunnistit itsesi, hae nyt Aventralle ohjelmistokehittäjäksi!

Lisätietoja löydät täältä.


17.10.2017

Tietoturvaongelma sirukorteissa

Eräistä sirukorteista ja TPM-piireistä on löydetty vakava tietoturva-aukko, joka koskee maailmalla miljoonia henkilöitä ja laitteita. Lisätietoa asiasta löytyy täältä:

https://arstechnica.com/information-technology/2017/10/crypto-failure-cripples-millions-of-high-security-keys-750k-estonian-ids/

Kyseinen ongelma EI koske suurinta osaa Aventran toimittamista korteista. Turva-aukko koskee vain siruja, jotka on valmistanut Infineon. Useimmat Aventran kortit perustuvat NXP:n siruihin, joissa tätä ongelmaa ei siis ole.

Jos haluatte asiasta lisätietoja, voitte olla yhteydessä Aventran tukeen, tuki@aventra.fi


01.07.2016

Aventran uusin MyEID-kortti on lajissaan ainutlaatuinen


MyEID-henkilökortti on päivittynyt versioon 4. Sen myötä kortti on saanut useita uusia ominaisuuksia, kuten ECC-salauksen, uusitun ajuri­sovelluksen, sekä kortti­maailmassa ainut­kertaisen PIV-kortin emulointi­mahdollisuuden.

MyEID on ensimmäinen toimikortti, joka toimii sekä PKCS#15- että PIV–maailmassa. Tämä mahdollistaa MyEID-kortin hyödyntämisen aiempaa moni­puolisemmin, esimerkiksi thin client -päätelaitteiden kanssa.

Uusi MyEID tukee nyt erittäin tehokasta elliptisten käyrien salausta (ECC, Elliptic Curve Cryptography). ECDSA- ja ECDH-algoritmien avulla voidaan turvallisuus­tasoa nostaa entisestään, sillä jo 256 bitin avaimella päästään korkeampaan turva­tasoon kuin nyt yleisesti käytetyllä 2048 bitin RSA-salauksella. Ominaisuudesta on erityisesti hyötyä kun käsitellään suuria korttimääriä, sillä personointi­prosessi on merkittävästi nopeampi kuin ennen.

Kortinhallinnan ajurisovellus on nyt täysin yhteensopiva Microsoftin Smart Card Minidriver 7.07 -määritysversion kanssa. Saatavana on myös CSP-ajuri, ja PKCS #11 -rajapinta. MyEID-kortti on myös tuettu OpenSC-projektissa.

MyEID on kehittynyt myös monilta muilta osin. Uutta ovat esimerkiksi Windowsin oman toimintomekanismin hyödyntäminen lukkiintuneen PIN-koodin avaamisessa. Kehittyneisiin ominaisuuksiin sisältyy myös AES-tuki symmetriselle salaukselle sekä automaattisesti kasvavat tiedostot. Merkittävistä uudistuksista huolimatta MyEID on luonnollisesti täysin yhteensopiva aiempien versioiden kanssa.

Uusi korttiversio on nyt saatavilla Aventran verkkokaupasta. Lataa esite tai ota yhteyttä myynti@aventra.fi

13.06.2016

Aventra yhteistyöhön Gemalton kanssa

Aventra on solminut yhteistyösopimuksen Gemalton kanssa. Cipher Partner -ohjelman mukainen strateginen yhteis­työ vahvistaa merkittävästi Aventran asemaa skaalautuvien kortin- ja identiteetin­hallinta­ratkaisujen yhtenä kärki­toimijana tuomalla tarjolle Gemalton koko tuote­valikoiman.

Suomen ainoana yhteistyö­yrityksenä käytettävissämme ovat kattavat ja ajan­tasaiset tiedot maailman­laajuisesti toimivan Gemalton tuotteista. Tämän ansiosta pystymme tarjoamaan entistäkin kokonais­valtaisempaa palvelua identiteetin- ja pääsyn­hallintaan. Yhteis­työ vahvistaa samalla myös Gemalton järjestelmä­osaamista Aventran markkina-alueella.

Olemme lisänneet Aventran tuote­tarjontaan esimerkiksi Gemalton .NET-kortit, jotka soveltuvat erinomaisesti myös poikkeuksellisen korkeita turva­luokituksia vaativiin kohteisiin. Saatavissa on lisäksi entistä tehokkaampaa turva­laskentaa tarjoavia turvamo­duuleja, jotka soveltuvat myös rinnakkais­käyttöön.

Lisätietoja yhteistyöstä antaa toimitus­johtaja Timo Markkula, puh. 0400 461 097.


31.03.2016

Aventralla on tuplasti syitä juhlaan

Aventralla on takanaan jo 12 toiminnan täyttämää vuotta. Emme edelleenkään ole suuryritys, emmekä sellaiseksi ole halunneetkaan. Me haluamme aina tuntea kaikki asiakkaamme ja kuunnella heitä herkällä korvalla. Pitämällä kaikki langat käsissämme, pystymme myös hyödyntämään asiakkailtamme saamamme näkemykset omassa tuotekehityksessämme, josta olemme aina olleet ylpeitä.

Syntymäpäivämme kunniaksi olemme uusineet täysin nettisivustomme, joka kuvastaa nyt entistä paremmin toimintaamme nykyaikaisessa ympäristössä. Vaikka otamme edelleen asiakkaidemme tietoturvan ja tarpeet yhtä vakavasti kuin olemme tehneet jo reilun kymmenen vuoden ajan, haluamme näyttää olevamme tiukasti kiinni tässä päivässä. Tämä vuosi tulee olemaan muutenkin vauhdikas, sillä olemme uudistamassa myös nettikauppaamme, mutta sen julkaisuun palaamme hieman tuonnempana.

Mukavaa kevättä toivottavat Aventralaiset!


Aventra Oy
Lanttikatu 2
02770 Espoo

Puhelin 09 4251 1251
myynti@aventra.fi

Y-tunnus: 1894068-2
Verkkolasku-osoite: 003718940682
Operaattori: Nordea NDEAFIHH

RATKAISUT
Asiakkaat
Tuotteet
Palvelumme

YRITYS
Yrityksestä
Tekijät
Yhteystiedot

LATAUKSET
VERKKOKAUPPA

AJANKOHTAISTA
Uutiset
Tapahtumat