MyEID MyEID

Mikä?

Markkinoiden monipuolisin henkilökortti

Kaikilla organisaatioilla on yhä kasvava tarve tunnistaa käyttäjät luotettavasti. Oikeiden käyttäjien ja heidän oikeuksiensa turvallinen tunnistaminen on MyEID-toimikortin päätehtävä. Yhdelle vahvan tietoturvan tarjoavalle kortille voi keskittää kaikki tarpeelliset toiminnot kuvallisesta henkilökortista sähköiseen asiointiin ja kulunvalvontaan. Kun käyttö ja hallinnointi ovat suoraviivaisia, on korttikin nopea käyttää ja kustannustehokas hallinnoida.

Tietokoneelle kirjautuminen ja sähköpostin turvaaminen ovat useimmille arkipäivää. Näistä voi huolehtia myös sirukortilla, jolloin salasanat voi unohtaa, sillä käyttäjän muistettavaksi jää vain PIN-koodi. Sirukortti korvaa siis käyttäjätunnuksen ja salasanan. Selvää on, että kun yhdelle kortille keskitetään lukuisia oikeuksia, on aukoton turvallisuus tärkeä osa kortin ydintä. MyEID-kortti toimii hyvin erilaisissa ympäristöissä, sillä se on kaikkien perus­määritysten mukainen, ja tarvittavat toiminnot ovat joustavasti valittavissa. Korttiin voi myös yhdistää muita tunnistusteknologioita.
ActiveCMS

Käyttökohteet

MyEID –toimikortille voi keskittää oikeiden käyttäjien ja heidän oikeuksiensa vaivattoman tunnistamisen.
  • sähköinen henkilökortti
  • turvallinen, helppo kirjautuminen
  • sähköpostin allekirjoitus
  • tietojen salaaminen
  • VPN- ja verkkotunnistus

Ominaisuudet


Yksi kortti, monta toimintoa

MyEID-kortti perustuu uusimpaan Java-teknologiaan. Sitä on saatavissa myös Dual Interface -versiona tai SIM-kokoisena, jolloin se sopii pieneen, muistitikun kokoiseen lukijaan. Korttiin voidaan yhdistää myös useita muita tunnistus­teknologioita, mikä tekee siitä yhteensopivan esimerkiksi kulunvalvonta­järjestelmien kanssa. Kortilla voi tarvittaessa olla yksi tai kaksi RFID-tunnistetta.


Vapaa ulkoasu

Kortin materiaali on PVC, johon voidaan painaa niin offset- kuin silkkipaino­menetelmälläkin. Korttiin voidaan tulostaa sekä lämpösiirto- että sublimaatio­menetelmällä. MyEID-korttiin saadaan myös magneetti­raita tai allekirjoitus­paneeli. Näiden lisäksi korttiin voidaan lisätä muitakin turva­ominaisuuksia, kuten hologrammeja tai erilaisia painettuja turva­elementtejä.


Ehdottoman turvallinen

Kortilta löytyvä MyEID-appletti on yhteensopiva yleisimpien julkisen avaimen menetelmään (PKI) liittyvien standardien, kuten PKCS#15, kanssa. Vahvassa tunnistamisessa edellytetään kahta erillistä tekijää tai elementtiä, jotka vasta yhdessä mahdollistavat tunnistautumisen. Julkisen avaimen menetelmässä nämä ovat tyypillisesti sirukortti ja siihen liittyvä tunnusluku, PIN-luku. Varsinainen tunnistautuminen järjestelmään on moni­mutkainen prosessi, jonka suorittaminen jää MyEID-kortin huoleksi. PIN-luku puolestaan on käyttäjän ”salasana” kortille, jotta kuka tahansa, joka saa kortin haltuunsa, ei voisi tunnistautua sillä. Tunnistautuminen on siis kaksi­vaiheinen prosessi: Käyttäjä tunnistautuu ensin kortille, joka suorittaa sitten varsinaisen tunnistautumisen järjestelmään käyttäen huippu­turvallisia matemaattisia algoritmeja.


Helppo hallita

Hallinnoinnin ja käytön yksinkertaisuus ja nopeus säästää sekä aikaa että kustannuksia. Korttien hallinnoimiseen on tarjolla useita käyttöä ja ylläpitoa helpottavia ohjelmisto­tuotteita:

– Windows Smart Card Minidriver (Windows-sertifioitu)
– MyClient, ajurikokonaisuus sisältäen CSP- ja PKCS#11-rajapinnat
– MyEID Editor, monipuolinen hallinnointityökalu
– Active Process Manager, muokattava korttien personointijärjestelmä.

Aventra Oy
Lanttikatu 2
02770 Espoo

Puhelin 09 4251 1251
myynti@aventra.fi

Y-tunnus: 1894068-2
Verkkolasku-osoite: 003718940682
Operaattori: Nordea NDEAFIHH

RATKAISUT
Asiakkaat
Tuotteet
Palvelumme

YRITYS
Yrityksestä
Tekijät
Yhteystiedot

LATAUKSET
VERKKOKAUPPA

AJANKOHTAISTA
Uutiset
Tapahtumat